This is a free Purot.net wiki
  • View:

Janinan mielipide

Koira-ajokortit!

Minun mielestä koiria saa ostettua aivan liian helposti. Jopa ihminen jolla on eläimenpitokielto voi ostaan jonkun sekarotusen jostain. Ei kukaan tiedä saisiko hän oikeasti hallussapitää koiraa. Joten minusta ihmisille jotka suunittelevan koiran hankintaa pitäisi sorittaa koira-ajokortti tai joku vastaava. Kortti suoritettaisiin kerran, ennen ensimmäisen koiran ostamista. Ja ihmisille joilla on jo entuudestaan koira tehtäisiin joku kotitarkastus, jossa katsotaan miten koirat voi. Tai sitten joku netissä oleva teksi jossa on joku tietty pistemäärä joka on pakko saada.

Oma mielipiden on myös se että kaikki koirat pitäisi sirutettaa ja rokotettaa. Kastroinnista ja sterloinnistakaan ei ole haittaa jos koiralla ei haluta suunniteltuja pentuja. Leikkaamistesta on enemmän hyötyä kun haittaa. Kadonneet ja varastetut koiratkin saataisiin helpommin kiinni ja takaisin omistajalleen sirun avulla.

Liian paljon kuulee varastetuista tai kadonneista koirista. Sekä vahinko pentueista joista ei sitten tiedetä ketkä on oikeat vanhemmat. Ja tämän seurauksena ei voida tietää sairauksista, luonteista yms...

Jos tulisi pakolliseski siru, rokostukset ja leikkaaminen niin minusta hintoja voisi vähän halventaa. Luulisin että suurin syy miksi ei mene rokottamaan koiraansa on raha. Ja ihmiset jotka ei harrasta mitää ajattelee, että miksi turhaa kun ei se tarvitse niitä?! Miksi harrastuksissa vaaditaan ne jos rokotukset olisi täysin turhia? Koiralla kun on ihan oikeasti vaara sairastua esim. rabiekseen joka on vaarallinen koiralle. Ja jos koira sitten sairastuukin tähän niin koirassa on vika ja se pitää lopettaa?

"Rabies eli eläimen raivotauti

Rabies eli eläimen raivotauti on viruksen aiheuttama kaikkiin nisäkkäisiin, myös ihmiseen, tarttuva keskushermosto-sairaus. Tauti leviää yleisemmin sairastuneen eläimen puremasta. Tartunnan pääasiallisia levittäjiä ovat luonnonvaraiset petoeläimet kuten kettu, supikoira, susi ja mäyrä sekä kotieläimistä koira ja kissa." Evira.fi 24.2.2015

Toki voisi olla vaikeaa testata kaikki suomen koiranomistajat. Mutta siinä samalla voisi työllistää ihmisiä, kun tuntuu suomessa olevan työpaikoista pula. Mutta edes uusille koiran omistajille "ajokortti" joka pitää näyttää koiraa ostaessa, oli se koira sitten maalta vahinkopentu tai kallis rotukoira.

Koirien tai ylipäätä eläinten pahoinpitelijoiden pitäisi saada paljon isommat tuomiot, kun joku neljä vuotta eläimenpitokielto jota kukaan ei edes valvo. 

Samalla kun perustettaisiin "koirakouluja" niin saataisiin taas lisää ihmisiä töihin. Koirakoulut voisi olla saman kaltaisia, kun autokoulut. Ensin teoriaa siitä mikä koira on ja mitä se tarvitsee, tämän jälkeen voitaisiin puhua vähän roduista ja erirotujen tarpeista. Sitten opetetaan kouluttamaan koiraa ja loppu kokeessa ihmisille tuodaan koira jota pitää lenkittää ja pitää hallinnassa, ehkä ohittaa toinen koira ja laittaa vieras koira istumaan ja maahan. Koirakoulussa voitaisiin myös opettaa perus toimenpiteet esim kynsien leikkaus turkinhoito ja muuta tarpeellista.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

@mervikuismanen Ei se temppujen opettaminen, vaan rajat, rakkaus ja liikunta! Ikävää välillä kun ihmiset ei osaa edes ajatella kuinka tärkeitä eläimet ja varsinkin koirat on. Ainakin minulle.
janinataskinen   (24.03.2015 14:25)
 

@titusu Hui :O Ilmottiko kukaan koskaan eläinsuojelulle?
janinataskinen   (24.03.2015 14:20)
 

Olen todellakin samaa mieltä!

En itse kylläkään ole maailman paras koirien kouluttaja, mutta perusasiat olen omille koirilleni opettanut. Pidän niistä muutenkin hyvää huolta, ja he ovat tärkeitä perheemme jäseniä!
mervikuismanen   (23.03.2015 19:37)
 

Mahtava idea! koirat ei kuuluu niille jotka eivät niistä pidä huolta.
Anniina98   (24.02.2015 15:11)
 

Hyvä idea! Ite oon kattonu monta vuotta kun mun entisen naapurin koirat on kärsiny pienessä häkissä yötä päivää, karkaili häkistä ja juoksenteli ympäri asuinaluetta! Pääsis tollasista idiooteista eroon ton koira-ajokortin avulla.
titusu   (24.02.2015 15:03)
 

@HuuhkaHenna Hyvä idea hei!!
janinataskinen   (24.02.2015 15:01)
 

Hyvä Janina ! ;)
itseasiassa julkaseppa tää teksti sun koira blogiis :D
HuuhkaHenna   (24.02.2015 15:01)