This is a free Purot.net wiki
  • View:

tiian artikkeli

Ohuen tukan tuska

Luin Kaisa Hatakan artikkelin nimeltä Ohuen tukan tuska, siinä lääketieteen tohtori, ihotautien ja psykiatrian erikoissairaanhoitaja ja kampaaja kertovat ohuesta tukasta ja kuinka hiuspohjan kunto ja oma ruokavalio vaikuttaa hiusten paksuuteen. (Hatakka 2013)

Raju laihduttaminen ja stressaus oli yksi suurin syy hiusten ohenemiseen. Raudanpuutekkin ohentaa hiuksia ja aiheuttaa hiustenlähtöä. Hiusten vaalennus ja kova hiuksien rasitus on myös yksi hiuksien ohenemisen aiheuttaja. (Hatakka 2013)

Artikkelissa kerrottiin myös kuinka hoitaa hiustenlähtöä ja ohenemista esimerkiksi syömällä monipuolisesti ja pitämällä huolta että syö tarpeeksi rautaa, proteiinia ja vitamiineja. (Hatakka 2013)

Hatakka antoi artikkelissaan myös vinkkejä kuinka saada hiukset näyttämään runsailta ja tuuheilta (Hatakka 2013)

'Ravinto vaikuttaa hiusten kuntoon vain vähän. Tärkeintä on syödä monipuolisesti. Pähkinöissä on hyödyllisiä rasvoja ja muun muassa sinkkiä, joten pähkinöiden syöminen voi ehkäistä puutostilan syntymistä. Jos saa ruoasta normaalin määrän rasvoja, mistään tietystä ruoka-aineesta ei ole merkittävää lisähyötyä. Yksipuolinen ravinto heikentää hiusten kuntoa, sillä hiukset eivät saa rakennusaineita.' (Hatakka 2013)

Janni Uiton mukaan hänellä on ollut hiusten ohenemista mutta oheneminen eikä hiusten kunto johtunut ruokavaliosta. (Uitto 2015)

Artikkelissa oli mielestäni hyviä vinkkejä ja hyvää tietoa niille joilla on näitä vaivoja. Valitsin artikkelin koska siinä on mielestäni parturi-kampaajalle kiinnostavia ja tärkeitä asioita joita meidän kampaajina pitäisi tietää.

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

ei
titusu   (24.03.2015 14:40)
 

onko sinulla ohuet hiukset?
Anniina98   (24.03.2015 14:38)
 

Okei. kiitos vinkeistä!
titusu   (24.03.2015 14:19)
 

Hyvä!

Yhdistä lyhyet kappaleet toisiinsa!

Huomaa lainausmerkit: "---"
mervikuismanen   (23.03.2015 19:10)