This is a free Purot.net wiki
  • View:

jenica

Olen 16-vuotias tyttö Porvoosta. Perheeseeni kuuluvat äiti, äidin mies ja poikaystävä. Harrastan vatsatanssia ja vapaa-ajalla tykkään laulaa ja olla poikaystäväni kanssa. Lempi TV-sarjojani ovat Salatut elämät ja Erilaiset äidit. Musiikkimakuuni kuuluvat esimerkiksi Cheek, Boyce Avenue ja Justin Bieber. Olen matkustellut aika paljon näin nuoreksi ihmiseksi. Olen käynyt mm. Espanjassa ja Egyptissä. Opiskelen parturi-kampaajaksi Porvoon ammattiopistossa. Tulevaisuudessa minusta tulee huippu kampaaja ja voitan kisoja, elän myös onnellista perhe-elämää.

Vatsatanssi

Vatsatanssi/Itämaiset tanssit

Itämaisen tanssin historiaa ei voida kovinkaan tarkkaan jäljittää, mutta sitä muistuttavia tansseja on tanssittu satojen ja jopa tuhansien vuosien ajan. Joidenkin teorioiden mukaan tanssi perustuu jo muinaisessa Egyptissä tanssittuihin tansseihin.(Wikipedia)

Tänä päivänä itämaisia tansseja tanssitaan ympäri maailmaa. Suomessa laji on todella suosittu liikuntamuoto jo 1970-luvulta lähtien. Tanssiin kuuluu näyttävän estraditanssina lisäksi lukuisia vauhdikkaita ja hauskoja kansantansseja.Itämainen tanssi on parhaimmillaan iloa, estetiikkaa ja mielihyvää. Tanssi sopii kaikenikäisille, -kuntoisille ja -kokoisille naisille. Tanssin on todettu lievittävän hartia- ja selkävaivoja, vahvistavan lantionpohjalihaksia, parantavan rintarangan liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa sekä kehittävän koordinaatiota, notkeutta ja oman kehon hahmottamista. Itämainen tanssi tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua itseensä naisena ja löytää oma naisellinen tyyli ilmaista persoonallisuuttaan. (http://www.tanssitalojuulia.fi/9)

Kiinnostuin vatsatanssista, kun mietin uutta tanssilajia. Vatsatanssi kuulosti todella kivalta, joten halusin kokeilla sitä. Olen tykännyt lajista todella paljon.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

onko vatsatanssi helppoa?
Anniina98   (24.03.2015 14:18)
 

Muista lisätä lähdemerkinnän perään päivämäärä, jona löysit tiedon!
mervikuismanen   (23.03.2015 19:46)
 

Hienoa, että käytit myös lähteitä kertoessasi harrastuksestasi!
mervikuismanen   (15.01.2015 13:16)